Lego – De Film

Wie kent Lego niet? Iedereen heeft wel eens te maken met Lego. Van jong tot oud, Lego is al generaties in de speelgoed collectie van velen te vinden.

Computerspellen, bordspellen, pretparken, Lego kom je overal tegen. Film als Indiana Jones en Harry Potter zijn welkome thema’s voor het Lego-genre. Zelfs de Bijbel is in Lego nagebouwd!

De Film

De Lego Film (The Lego Movie) is een film over Lego die in 2014 in de bioscopen te zien zal zijn. Volgens de planning zou dit 7 februari 2014 moeten zijn.

Een gewone jongen genaamd Emmet wordt per ongeluk als de Meester Bouwer gezien, de gene die het universum kan redden. Met behulp van de mysterieuze Vitruvius, de stoere chick Lucy andBatman probeert Emmet de gemene tiran Lord Business tegen te houden bij de vernietiging van het universum.

Andere superhelden die zich in de film laten zien zijn Superman, Wonder Woman, Teenage Mutant NinjaTurtles en zelfs een paar beroemde Amerikaanse basketballers. Als dit geen actiefilm wordt…

 

Nog voordat de eerste film in de bioscoop komt gaat er al weer een gerucht dat er een tweede film uit komt. Het tweede deel zou volgens de bron gaan over het thema ‘Ninjago’ en vertelt over legendes uit China en Japan die samenkomen in de fictieve wereld Kai. Dit zijn rode ninjas die vuur kunnen manipuleren en tegen slangen en draken kunnen vechten.

Trailer van de film:

Interessante links

Het Geschenkenhuis kan (bijna) alles bestellen. Is jouw favoriete Lego pakket niet op voorraad, vraag je een verkoper er dan naar?